Din hunds kosthållning

Många människor är i dag väl medvetna om vad de stoppar i sig och läser flitigt näringsförteckningar för olika produkter. Hur är det egentligen med din hunds näring? Har du kunskap om vad din hund får i sig i form av vitaminer, mineraler och andra näringsämnen? Det kan vara värt att kontrollera produkterna som du ger till din hund. Många förpackningar görs i storpack och innehåller det som generellt ska vara bra för alla hundar. Det behöver inte betyda att det är bra för just din hund. Genom att noggrant läsa igenom innehållsförteckningen för hundmaten kan du optimera ett tillräckligt intag av såväl vitaminer och mineraler för din hund.

Färdigförpackad mat för hundar har inte alltid varit ett givet val. Förr i tiden fanns det ingen förpacPrepackaged food for dogskad hundmat att tillgå och man fick då laga sin egen mat till hunden. Hundarna förr mådde bra av detta och många väljer än idag att själv tillaga maten till sin hund. Förutom att det blir billigare att göra sin hundmat själv kan det även i vissa fall vara bättre för hunden. Hundar som lider av någon form av allergi kan bli hjälpta genom egentillverkad mat. Har hunden problem med mage eller andra områden kan man alltid testa att tillreda maten själv och se om hunden blir bättre av det. Kvarstår problemen ska man alltid vända sig till sin veterinär för att utesluta andra bakomliggande orsaker.

Oavsett om man väljer att laga maten själv eller om man köper tillverkad hundmat finns det några punkter att tänka på. För det första bör man aldrig ge sin hund lök eller någon form av choklad. Båda två är direkt skadligt för hundar och kan i värsta fall leda till döden. Russin och vindruvor kan leda till njurskador och bittermandel kan vara direkt dödligt för en hund. Jäst deg kan påverka hunden negativt genom att göra den alkoholförgiftad och på så sätt orsaka skador. Ha alltid ovanstående i åtanken och försök att undvika att din hund intar något av ovanstående.