Några av världens dyraste hundar

De flesta som äger en eller flera hundar vet att dessa djur kostar pengar, både att köpa och äga. För att köpa en renrasig hund i Sverige brukar de kosta någonstans mellan 10 000 och 15000 kronor. Där emellan finns det många andra hundraser som kan kosta allt från några hundra kronor upp till 1000kr. Givetvis beror allt på ras, stamtavla och vilka egenskaper man söker hos en hund. För att nämna några av världens dyraste hundar kommer här en intressant lista. Alla hundar inom dessa raser kostar givetvis inte så här mycket men det händer:

  • Tjeckisk varghund – 80 000kr

Tjeckisk varghund är en blandning mellan schäfer och varg. Rasen har en uttalad jaktinstinkt och lämpar sig inte som sällskapshund. Rasen är strikt förbjuden i Sverige men är väldigt populär i andra länder då den används som just vakthund av olika slag.

  • Tibetansk mastiff – 60 000kr

Detta är en hundras som framförallt används för att skydda får från bland annat leoparder. Hundrasen används flitigt inom detta område i länder som Kina, Tibal och Nepa. I Kina anses hundrasen vara en statussymbol och många rika personer har en eller flera hundar av denna ras. Rasen har stor jaktinstinkt och lämpar sig inte för barnfamiljer, men sägs vara en bra sällskapshund för den erfarne hundägaren. Den dyraste hunden inom denna ras såldes för över 12 miljoner svenska kronor! Det påstods att hunden hade lejonblod i sig.

  • Rottweiler – 50 000kr

Rottweilern är en mycket populär hundras i svenska hem. Rasen kräver mycket träning redan från unga år och har en stark arbetsvilja. Hundrasen används idag mycket inom polis och militära arbeten men passar lika väl in i vanliga hem. Rottweilern kräver dock mycket plats och utrymme samtidigt som rasen är i behov av mycket och effektiv motion.

  • Samojed – 40 000kr

SamoyedDessa hundar klassificeras precis som ovanstående som några av världens dyraste hundar. Samojedhundar används i första hand som slädhundar och många väljer att ställa ut sina hundar i en rad olika tävlingar. Hundrasen är lugn och snäll och passar utmärkt för barnfamiljer som vill lägga en större summa pengar på en hund.