Träning och aktivitet för din hund

Att aktivera sin hund är mer en regel än undantag. Alla som äger en hund bör se till att hunden kontinuerligt får den motion den behöver. Beroende på hundens ras kan motionsnivån skilja sig åt men alla hundar behöver någon form av daglig motion. En bra grundregel är att ta ut hunden på en lång morgonpromenad då hunden kan uträtta alla sina behov och även få leka av sig. Detta är speciellt viktigt efter en lång natt och hundar är djur som behöver utrymme och frisk luft. Förutom en lång morgonrunda bör hunden få en lång promenad runt lunch och en lång vända runt middagstid. Där emellan räcker det att hunden kommer ut på kortare turer för att göra sina behov.

Lämnar man sin hund många timmar ensam varje dag kommer hunden inte att må bra. activity for your dogHundar är sociala varelser och bör därför integrera med människor och andra hundar så ofta som möjligt. För en del kan lösningen vara att köra hem på lunchen för att gå ut med sin hund. För andra kan alternativet vara att hyra in en person som ser till att hunden får mat och motion medan man själv arbetar. Det sistnämnda alternativet används av många som arbetar långa pass och för de som pendlar långt.

Ett annat sätt att aktivera sin hund är att antingen tävla med hunden eller utsätta den för olika prov eller tester. Många hundklubbor runt om i landet erbjuder både tävlingar och tester för hundar. Det kan bland annat handla om lydnadsprov, sökprov eller arbetsprov. Beroende på vad du som ägare har som syfte med din hund kan träningen anpassas efter detta. På så sätt kan du garantera att din hund får den träning och motion som den behöver. Genom att låta sin hund genomgå olika prov tränas både den fysiska och mentala delen hos hunden.