Tre populära hundraser

Labrador retriver

En av de mest populära hundraserna i Sverige och i många andra länder är labrador retriver. Denna hund kommer ursprungligen från Storbritannien och är en väldigt lugn och omtyckt hund. Retriver betyder hämta tillbaka, vilket väl beskriver en av hundens egenskaper. Hundrasen är nämligen skapt för att hämta och fånga upp vilt som har blivit skjutet. Rasen har mjuka och anpassade tänder för att inte skada sina byten. Det är även en ras som tycker om människor och är verkligen en riktig familjehund. Labrador retriver älskar vatten och badar gärna så fort den får chansen till det. Andra användningsområden för denna hund är bland annat narkotika- eller ledarhund.

Tysk schäferhund

Förr kallades rasen endast för schäfer men har numera bytt namn till tysk schäferhund av den enkla anledningen att rasen härstammar från just Tyskland. Ursprungligen använGerman Shepherddes schäfer som gårdshund eller som brukshund. Rasen tycker om att vakta och passar därför utmärkt att än idag ha som vakthund på exempelvis sin gård. Samtidigt är schäferhunden en otroligt bra sällskapshund för de som önskar. Det viktigt att tänka på med dessa hundar är att dess egenskaper kan skilja sig mycket åt beroende på vilken typ av schäfer det handlar om. Det är därför viktigt att noggrant kontrollera och göra efterforskningar för vilka egenskaper man är ute efter hos sin kommande hund.

Chihuahua

Chihuahua är en av världens minsta hundras och har blivit allt mer och mer populär. Detta då många kändisar skaffade denna miniatyrhund och bar runt på hunden överallt. På grund av det har även rasen blivit utsatt för många smugglingsförsök och är en attraktiv ras på den svarta marknaden. Trots att chihuahuan är liten till rasen är det en mycket pigg och modig hund. Rasen gillar att vakta sin ägare och dess område och ses som en mycket stolt liten hundras.